La fabrica Hort de Sant Patrici,está ubicada 1km de Ferreries. Fa 30 anys que es dediquen als procesos d'elaboració,maduraciò i preparació dels formatges. És una empresa familiar. Procuren d'aconseguir un producte de qüalitat. Els formatges de Menorca són productes autòctons i ben diferenciats. Fabriquen diferents tipus de formatges:
- Formatge fresc artesà: Aquest formatge està elaborat amb llet pausteritzada seguint el mètode tradicional de fabricació artesanal.
-Formatge Mahon-Menorca semicurat: Està elaborat seguint el mètode tradicional amb llet pausteritzada de vaca.
-Formatge Mahon-Menorca artesà: Està fet seguint els mètodes tradicionals d'elaboració amb llet crua de vaca fresca.
En aquesta finca, hort de Sant Patrici a part de l'elaboració de formatge, també fan vinya, com és el vi negre i el vi rosat. Hi ha 2250 llitres de vi. Anomenan dormitori on reposa el vi i s'asenta.
També tenen roure americà, es tallen i es fabriquen allà i endemés roure francés i hongarés. El roure americà en quant al gust aporta més que els altres. Segons el tipus de vi poden pasar 3, 4 o 5 mesos en bota i 3 mesos dins botella. El color del vi es pot obtenir després d'haver pasat 42 hores.
Als jardins de l'hort de Sant Patrici podem observar 10 escultures de 10 persones d'arreu del món com un rumanés, coreans, italià, mallorquí...

Una de les escultures del jardí de
l'hort de Sant Patrici
1 comentari:
És bastant complet, encara que crec que haguessis pogut utilitzar més imatges de la visita que férem.
Haguessis pogut mostrar i contar el procés d'elaboració més tradicional.
Publica un comentari a l'entrada